Yhteystiedot

Sampolan Lämpö ja Huolto Oy
Kouvonraitti 3
28370 PORI
puh: (02) 6302 500
Päivystys: 044 5302 510

Uusimmat Tiedoitteet

13.3.2020KoronavirusLue lisää »

Jätehuolto

JÄTEHUOLTO

molokit.jpgSampolan alueen jätehuolto hoidetaan keskitetysti Sampolan lämpö ja Huolto Oy:n kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että taloyhtiön ja huoltoyhtiön välille solmittuun jätehuollon sopimukseen sisältyvät seuraavat palvelut: jätepisteiden korjaukset ja puhtaanapito, jäteastioiden tyhjennykset sekä jätteiden käsittelymaksut ja jäteverot. Sampolan alueella kerätään talteen erikseen seka-, energia-, bio-, ja paperijäte.On tärkeää huomata, että muun kuin talousjätteen tuottajan on aina itse huolehdittava ko. jätteen asianmukaisesta hävityksestä ja maksettava mahdollinen kierrätysmaksu (ongelmajätteet, kodinkoneet ym.)Taloyhtiöiden jäteastioihin saa laittaa vain sellaista tavallista talousjätettä, mikä helposti mahtuu jäteastian suuaukosta sisälle. Mitään jätettä tai romuja (esim. rakennusjätettä, huonekaluja tai kodinkoneita) ei saa jättää taloyhtiöiden jäteastioiden luokse. Kaikista jäteastioiden luokse jätetyistä jätteistä ja romuista peritään niiden tuottajalta kuljetusmaksu ja tarvittaessa myös kierrätysmaksu. Huoltoyhtiöllä ei ole erillistä avoinna olevaa ongelmajätteiden keräyspistettä mutta Sampolan Lämpö ja Huolto Oy:n kanssa voi sopia isompien jäte-erien kuljetuksesta remonttien ja siivousten ym. yhteydessä. Kuljetus on maksullinen.

Käytöstä poistetut SER- eli sähkö- ja elektroniikkaromut (esim. kylmälaitteet, liedet, pesukoneet, televisiot, stereot ja atk-laitteet, ajoneuvojen akut) voi toimittaa veloituksetta mm. Porin kierrätyskeskukseen sekä Stena Metalli Oy:n, joka vastaanottaa SER-jätteiden lisäksi renkaita, autoja ja koneita sekä erilaista metallijätettä Mäkipuistontie 23:ssa.

Selkeät neuvot kotitalouksissa syntyvien jätteiden kierrätykseen ja lajitteluun löydät mm. sivustosta:www.pori.fi/porinjatehuolto.

Sekajätteen ja biojätteen kuljetukset hoitaa alueella Astalan Kiinteistöpalvelu Oy ja keräyspaperin Koiviston Isku Ry.

Sampolassa jätteenkeräys tapahtuu Molok-syväkeräysjärjestelmällä, joka on maahan upotettuna taloudellinen, tilaa säästävä, hygieeninen ja turvallinen.