• Kouvonraitti 3, 28370 PORI
  • (02) 6302 500
  • huolto(at)sampolanlampo.fi

Jätehuolto

Tietoa jätteiden keräyksestä ja lajittelusta Sampolan alueella

Sampolan alueen jätehuolto hoidetaan keskitetysti Sampolan Lämpö ja Huolto Oy:n kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että taloyhtiön ja huoltoyhtiön välille solmittuun jätehuollon sopimukseen sisältyvät seuraavat palvelut: jätepisteiden korjaukset ja puhtaanapito, jäteastioiden tyhjennykset sekä jätteiden käsittelymaksut ja jäteverot.

Voimme kuljettaa sopimuksesta isommat ongelmajäte-erät

Huoltoyhtiöllä ei ole erillistä avoinna olevaa ongelmajätteiden keräyspistettä, mutta Sampolan Lämpö ja Huolto Oy:n kanssa voi sopia isompien jäte-erien kuljetuksesta remonttien ja siivousten ym. yhteydessä. Kuljetus on maksullinen. Kysy lisää tästä tarpeesi mukaan. 

Sähkö- ja elektroniikkaromuja ottaa vastaan mm. Porin kierrätyskeskus

Käytöstä poistetut SER- eli sähkö- ja elektroniikkaromut (esim. kylmälaitteet, liedet, pesukoneet, televisiot, stereot ja atk-laitteet, ajoneuvojen akut) voi toimittaa veloituksetta mm. Porin kierrätyskeskukseen sekä Stena Metalli Oy:hyn, joka vastaanottaa SER-jätteiden lisäksi renkaita, autoja ja koneita sekä erilaista metallijätettä Mäkipuistontie 23:ssa.

Katso tarkemmat, selkeät ohjeet kotitalouksien jätteiden lajitteluun

Ohjeet löydät JäteVaakun kotitalouksien jätteiden lajitteluoppaasta. Muut jäte- ja kierrätysohjeet ovat saatavilla Porin kaupungin jäteneuvonta-osiosta. Me neuvomme myös ja tarjoamme lisätietoa tarvittaessa. 

Ota yhteyttä »

Jätteiden keräys ja lajittelu

Sampolan alueella kerätään talteen erikseen seka-, energia-, bio- ja paperijäte. Jätteenkeräys tapahtuu Molok-syväkeräysjärjestelmällä, joka on maahan upotettuna taloudellinen, tilaa säästävä, hygieeninen ja turvallinen. Sekajätteen ja biojätteen kuljetukset hoitaa Astalan Kiinteistöpalvelu Oy.

Taloyhtiöiden jäteastioihin saa laittaa vain sellaista tavallista talousjätettä, mikä mahtuu helposti jäteastian suuaukosta sisään. Mitään jätettä tai romuja (esim. rakennusjätettä, huonekaluja tai kodinkoneita) ei saa jättää taloyhtiöiden jäteastioiden luo. Kaikista jäteastioiden luo jätetyistä jätteistä ja romuista peritään niiden tuottajalta kuljetusmaksu ja tarvittaessa myös kierrätysmaksu.

Onkin tärkeää huomata, että muun kuin talousjätteen tuottajan on aina itse huolehdittava ko. jätteen asianmukaisesta hävityksestä ja mahdollisista kierrätysmaksuista. 

Päivystys klo 16.00–8.30

044 5302 510